Child Themes

Det er mange grunner til å installere et datter tema, eller et såkalt Child Theme på dine hjemmesider. Det er rett og slett en god kjøreregel og installere et dattertema som arver egenskapene fra foreldretemaet og som garantert vil spare deg for masse tid og frustrasjon på et senere tidspunkt. I følge undersøkelser gjør ca 85% av alle som bruker WordPress større endringer på layout, mens kun 35% av alle WordPress brukere går til det skritt å faktisk installere et dattertema. Dette skyldes mest sannsynlig mangel på kunnskap og en forestilling om at det er vanskelig å installere.

Fra premium leverandører og utviklere av WordPress templates kommer det stadig vekk viktige oppdateringer, noe som gjør at du også fortrinnsvis bør oppdatere din template til siste versjon. Med et child theme vil du beholde alle tilpasninger og endringer du har gjort i css og php filene dine og dermed også layouten du har jobbet så hardt med. Med kun foreldretema installert vil du miste mye dyrebar tid. Ikke la det skje! Fordelen med et dattertema er at du aldri trenger å røre, og derfor heller aldri å ødelegge, foreldertemaet som du har installert.

Så hvordan går du frem? Hvis du har litt basiskunnskap innen html, css og php kan du gjøre dette enkelt selv. Uten kunnskap på dette området kommer du vel uansett ikke til å gjøre større endringer på disse filene, eller hva? Det første du gjør er å opprette en egen mappe under themes, undermappe til content / themes, og gi temaet et nytt navn, for eksempel twentyfourteen-child, hvis foreldretemaet ditt er twenty fourteen.

[box type=»info»] /*

Theme Name: Twenty fourteen Child Theme

URI: https://www.dinbedrift.no/

Description: Child theme for the Twenty fourteen

Author: Relo Media

Author URI: https://www.relomedia.no Template: twentyfourteen Version: 0.1.0

@import url(«../twentyfourteen/style.css»);

*/[/box]

Navn og plassering på filen er sensitivt og må være korrekt.

Med et foreldretema allerede installert kan du nå aktivere ditt child theme via utseende og temaer i kontrollpanelet i WordPress. Hvis du ikke har gjort noen endringer i filene dine vil websiden din fortsatt vises akkurat som før. Du kan nå begynne å gjøre endringer i ditt stilark, style.css, uten antydning til angst og, ikke minst, uten så mye som å røre kode i ditt foreldretema.

Hvis du fortsatt ikke har den ringeste anelse om hva jeg snakker om etter å ha lest dette, så ta kontakt, så hjelper vi deg i gang med installasjon av WordPress og sørger for at du får en myk start på ditt nye prosjekt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rull til toppen